Oltra demana equiparar l'indemnització per violència masclista a la de terrorisme

També ha sol·licitat al govern espanyol que elimine les ajudes públiques als mitjans que emeten anuncis de prostitució.

Oltra ha intervingut davant el Senat sobre les estratègies contra la violència de gènere
Oltra ha intervingut davant el Senat sobre les estratègies contra la violència de gènere / Europa Press.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha sol·licitat aquest dimecres al Senat que "s'equiparen les indemnitzacions de les víctimes de la violència de gènere amb les que es concedeixen a les víctimes de terrorisme", com ja es fa a la Comunitat Valenciana.

Oltra ha intervingut davant la comissió especial de seguiment dels acords al Senat sobre les estratègies contra la violència de gènere. La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat que equiparar les indemnitzacions "és la manera de reconéixer col·lectivament que aquest tipus de violència és un assassinat o una agressió que havíem d'haver evitat col·lectivament i, especialment, el conjunt de les administracions públiques".

D'altra banda, ha sol·licitat al govern espanyol que elimine les ajudes públiques als mitjans de comunicació que emeten anuncis de prostitució, com ja s'ha legislat en les Corts.

Pacte valencià contra la violència masclista i de gènere

En la seua intervenció, Oltra ha exposat el contingut del Pacte valencià contra la violència masclista i de gènere i les polítiques que està desenvolupant el Consell en la Comunitat Valenciana, dirigides a "l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles, així com a la promoció d'una societat feminista per a acabar amb les violències".

La vicepresidenta ha explicat que és el primer pacte a Espanya que compta amb la participació de la societat civil. Va ser aprovat fa tres anys i és, segons ha declarat, "un exemple feminista de com construir consensos i avançar col·lectivament en causes comunes".

En aquest sentit, ha destacat que en 2020 el pressupost destinat per la Generalitat per a complir els objectius d’aquest pacte és de "19,5 milions d'euros, que suposa un 157% més que en 2015, i un 39% més del que s’havia compromés amb el moviment feminista", que era incloure anualment 12 milions d'euros.

També et pot interessar

stats