Oltra defensa que la disciplina dels valencians fa innecessari imposar noves restriccions

La vicepresidenta del Consell justifica per què s'ha optat a la Comunitat Valenciana per fer recomanacions i no adoptar noves restriccions

Mónica Oltra, aquest dimecres
Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
29 de desembre 2021 - 13:40

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat aquest dimecres la "disciplina de la societat valenciana" a l'hora de seguir les recomanacions per a evitar contagis de covid-19, la qual cosa fa que no hi haja sobre la taula noves "restriccions".

"Ací no ha fet falta que li diguen a la gent que porte la mascareta. Qualsevol que vaja pel carrer veurà que més del 90% la porta, i sense necessitat que l'obligue ningú", per responsabilitat, ha afirmat en declaracions als periodistes després de visitar les oficines del programa Alba d'atenció a dones víctimes d'explotació sexual.

Aquesta "autoresponsabilitat", segons Oltra, s'ha traslladat també als menjars i sopars nadalencs, que s'han celebrat en família i sense grans aglomeracions, i s'han ajornat les reunions més multitudinàries. I en aquest context, la vicepresidenta ha insistit que no hi ha sobre la taula noves "restriccions", sinó unes recomanacions que Salut Pública ha remés als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, "en el sentit de continuar demanant prudència, distància, mascareta, higiene de mans i ventilació". També es recomana que en cas que s'organitzen activitats, "es faça de manera que s'eviten les aglomeracions que no respecten la distància", ha explicat.

"Hem de superar aquesta sisena onada [cinquena a la Comunitat Valenciana], però sobretot felicitar la gent pel comportament que està tenint" i per seguir les recomanacions, ha afegit, "sense que ningú els diga què ho han de fer".

Preguntada per la possibilitat de reduir les quarantenes per covid, Oltra s'ha remés al que diguen els tècnics i les persones que saben de virus i d'epidèmies, ja que es tracta d'"una qüestió mèdica".

També et pot interessar

stats