Oltra defén que la Generalitat "va actuar bé" en el centre de menors de Sogorb

La consellera diu que es va traslladar els menors perquè hi havia un "problema greu de maltractament" i va prevaldre "l'interés superior" dels xiquets.

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, aquest dimarts
La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, aquest dimarts / À Punt NTC

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha manifestat que no té "cap dubte" que el seu departament va actuar bé quan va traslladar els menors del centre d'acolliment de Sogorb a altres centres de Castelló, perquè hi havia un "problema greu de maltractament als xiquets" i va prevaldre "l'interés superior" dels menors.

Oltra ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat estan estudiant, "per a veure si es recorre" en els trenta dies que hi ha de termini, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que ha anul·lat la decisió de la Conselleria de traslladar els menors de Sogorb. 

Així, ha insistit que el centre d'acolliment de Sogorb "no es va tancar mai, ni es va resoldre el contracte amb l'entitat que el gestionava, sinó que es va traslladar els xiquets i les places no ocupades es van continuar pagant, minorades al 70 o 80%, fins a la finalització del contracte, per la qual cosa no es va causar perjudici a l'entitat".

La consellera ha indicat que posteriorment es van tornar a traure les places i es van adjudicar a una altra entitat que es va presentar en el mateix lloc, i és també una entitat religiosa "i ho estan fent molt bé".

També et pot interessar

stats