Oltra declara sentir-se amenaçada per l’escarni que va patir en sa casa

Els acusats reconeixen en el juí la concentració davant la vivenda d'Oltra i diuen que era un acte festiu per la unitat d’Espanya.

José Luis Roberto, president d’Espanya 2000, i tres simpatitzants estan acusats d’un delicte lleu d’amenaces.

El fiscal ha demanat per als quatre acusats una multa d’un màxim de 1.800 euros i una ordre d’allunyament de de sis mesos per als quatre membres d’España 2000 acusats d’un delicte lleu d’amenaces. Els quatre acusats han reconegut que es van concentrar davant la vivenda de Mónica Oltra el passat octubre. El líder del partit d’ultradreta, José Luís Roberto, ha declarat que la concentració va ser de carácter festiu i la va organitzar España 2000 amb l’objectiu de defensar la unitat d’Espanya. Els altres tres acusats, Pedro Vicente Rodríguez, José Antonio Martín i Ana Martín han reconegut haver estat en la concentració enmascarats. En la vista, que ha quedat conclusa per a sentencia, la fiscalia ha basat l’acusació en què va haver una clara intenció d’intimidació per part dels acusats per actuar de nit i amb màscares. La defensa demana l’absolució pel dret de llibertat d’expressió dels seus clients.   

Mónica Oltra ha declarat separada dels acusats per un biombo. Ha assegurat sentir-se amenaçada per l’escarni i ha expressat que va sentir por per ella i sobretot pels seus fills de 10 i 14 anys que es trobaven en la vivenda en el moment de la concentració. En la vista, les parts també han pogut vore els vídeos de la concentració que es van pujar a les xàrcies socials.  El fiscal ha reclamat per a tres dels denunciats l’aplicació d’una falta lleu per amenaces, amb una pena de 900 euros de multa i una ordre d’allunyament. Per a José Luís Roberto, líder d’España 2000, demana 1.800 euros de multa i una ordre d’allunyament. 

A les afores del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 6 de Llíria on s’ha celebrat el juí s’ha concentrat un grup de membres d’ultradreta que han proferit càntics a favor de la unitat d’Espanya i han increpat Mónica Oltra. 

També et pot interessar

stats