Olocau no té aigua: el veïnat es dutxa, guisa i es neteja amb poals i viatges a la font municipal

Un tall en el subministrament ha obligat la població a recórrer a pràctiques pròpies d’altres èpoques

Olocau, sense aigua potable / À Punt NTC

María Dolores, veïna d'Olocau, fa més de 24 hores que no té aigua a l'aixeta de casa i ha de posar en pràctica alguns costums que ja tenia oblidats. "Escurar, en lloc de fer-ho amb l’aixeta, ho fem amb poals. Per a cuinar, garrafes. Per a dutxar-nos, com en altres temps, ens tirem l'aigua per damunt", ha explicat.

El subministrament el van tallar aquest dimarts a la vesprada amb només trenta minuts d'avís, fet que tampoc ha permés als establiments fer un aprovisionament d'aigua per a poder treballar. És el cas del restaurant de Crista, que ha declarat que els han prestat marraixes i poals del fem de cent litres. “Si continuem així, haurem de tancar”, ha lamentat. 

Els prop de 1.300 veïns afectats han d'anar a la plaça amb poals i garrafes per poder carregar aigua i utilitzar-la a la llar. Mentre esperen que torne l'aigua a l'aixeta, l’Ajuntament confia que no tarden les tasques de reparació i tractaran que aquest dijous tots els sectors estiguen abastits.

Sense aigua corrent a casa i en plena onada de calor, la situació es complica també amb la celebració de les festes del municipi.

També et pot interessar