Olivas, Rato i els altres 32 acusats, absolts per l'eixida a borsa de Bankia

La sala penal de l'Audiència Nacional ha pres aquesta decisió després que va deixar vist per a sentència el juí el passat octubre.

L'expresident de Bankia Rodrigo Rato, en una imatge d'arxiu
L'expresident de Bankia Rodrigo Rato, en una imatge d'arxiu / Efe

La sala penal de l'Audiència Nacional ha acordat absoldre els 34 acusats en el juí per l'eixida a Borsa de Bankia, entre ells l'expresident de l'entitat i de l’FMI, Rodrigo Rato, per delictes d'estafa als inversors i falsedat comptable. Entre els absolts també es troba l'expresident de la Generalitat, José Luis Olivas, i exvicepresident de l'entitat

La sentència destaca que l'eixida a Borsa va comptar amb l'aprovació de tots els supervisors –Banc d'Espanya, CNMV, FROB i EBA–, que el fullet contenia una "àmplia i precisa" informació financera i no financera i destaca que en el juí sol es van exposar actituds genèriques dels acusats i no actes concrets.

L'Audiència Nacional va deixar, en octubre de 2019, vist per a sentència el juí per l'eixida a borsa de Bankia. Els 34 acusats ho estaven per presumpta estafa a inversors i falsedat en els comptes del grup del 2010 i el 2011. La Fiscalia Anticorrupció, a la qual s'han adherit la majoria de les acusacions, demanava huit anys i mig de presó per a l'exministre; sis anys de presó per a l'exconseller executiu de Bankia, José Manuel Fernández Norniella; cinc anys de presó per a l'exvicepresident de l'entitat, José Luis Olivas, i fins a nou mesos per al seu successor, Francisco Verdú.

L'exdirigent del PP compleix condemna de quatre anys i mig de presó pel cas de les targetes opaques des de l'octubre de 2018, i estava a l'espera de conéixer la sentència per l'eixida a borsa de Bankia. L'abril passat la presó de Soto del Real, on compleix la condemna, va aprovar concedir-li el tercer grau.

També et pot interessar

stats