Oliva espera la resolució del cas del Centre Ecumènic El Salvador

Després de més de 15 anys d’obres paralitzades, l’arquesbisbat de València ha de revertir el projecte.

VÍDEO | Oliva espera la resolució del cas del Centre Ecumènic El Salvador

L’Ajuntament d’Oliva (Safor) espera que durant els pròxims dies es resolga el cas del Centre Ecumènic El Salvador, que està més de 20 anys obert.

És un projecte que va impulsar l'arquebisbat de València el 1998 amb l’objectiu de convertir-se en un edifici referent del cristianisme a tot el món, però al 2003 es paralitzaren les obres i l’edifici no l’han arribat a acabar.

El projecte, finançat amb ajuda de la Generalitat i amb la cessió del terreny per part de l'Ajuntament d'Oliva, costava més de 8 milions d’euros però només s'hi invertiren els poc més de 4 que va posar la Generalitat.

D’aquesta manera l’Ajuntament del municipi va decidir la reversió dels terrenys a la ciutat d'Oliva. Davant d’això, l'arquebisbat va presentar disconformitats i es va iniciar un procés judicial que va guanyar l'Ajuntament d'Oliva.

Segons la sentència, la reversió dels terrenys s'ha de fer deixant la parcel·la com la va lliurar l'Ajuntament, de manera que ara és el moment que l’arquebisbat presente al consistori el seu pla de reversió.

També et pot interessar

stats