Les oficines de l'administració obriran el 25 de maig amb cita prèvia i limitació d'aforament

L'executiu i els sindicats han firmat la reincorporació gradual dels empleats públics amb mesures de seguretat.

En la fase 2 del pla de desescalada s'incorporaran empleats públics per a l'atenció a la ciutadania.
En la fase 2 del pla de desescalada s'incorporaran empleats públics per a l'atenció a la ciutadania.

El govern espanyol i els sindicats de la funció pública han acordat aquest dilluns que les oficines de l'administració s'obriran al públic a partir del 25 de maig. L'accés a les oficines, que podran estar obertes fins a les 21.00 hores, serà amb cita prèvia i limitacions d'aforament.

Així figura en l'acord firmat entre la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, i els sindicats de l'àrea pública, que inclou les mesures organitzatives per a la reincorporació gradual dels empleats públics amb mesures de seguretat. L'acord prioritza el teletreball.

En la fase 0, iniciada aquest dilluns, es desenvoluparan els treballs necessaris per a una adequada adopció de les mesures preventives. En la fase 1, a partir de l'11 de maig, es recomana la reincorporació gradual als centres de treball de les persones imprescindibles. Ja en la fase 2, que podria començar el 25 de maig, s'incorporaran empleats públics per a l'atenció a la ciutadania.

La reincorporació progressiva dels treballadors evitarà la incorporació de persones amb baixes per incapacitat temporal, amb símptomes o en contacte amb familiars contagiats. També s'evitarà que s'incorporen les persones amb malalties cròniques declarades com a vulnerables pel Ministeri de Sanitat, i la dels empleats públics que tinguen menors o dependents al seu càrrec.

També et pot interessar

stats