Les oficines d’assistència a les víctimes del delicte a la Comunitat Valenciana atenen 29 dones cada dia per maltractame

El 61,39% dels delictes que es denuncien són per causa de la violència de gènere, un 24,06% més respecte al 2017.

Les oficines d’assistència a les víctimes del delicte a la Comunitat Valenciana atenen 29 dones cada dia per maltractame

Les oficines d’assistència a les víctimes del delicte de la Comunitat Valenciana atenen diàriament 29 dones que poden haver sigut víctimes de maltractament. És part de les dades que ha fet públiques aquest dilluns la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, qui ha fet balanç del primer any d’existència de les oficines amb motiu de la nova campanya “És de justícia, són els teus drets”.

Les oficines de la xarxa van assistir en 2018 un total de 21.304 persones, un 48,6% més que l’any anterior. D’elles, a 16.557 víctimes, un 80% dones, els van obrir un expedient per a oferir-los assistència i fer-los un seguiment complet. La violència de gènere suposa el 61% de les actuacions d’aquestes oficines, un 24,06% més respecte al 2017. 

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat la importància d’aquesta xarxa d’oficines pionera a tot Espanya, que presta atenció en diversos àmbits a les víctimes, no sols en el jurídic, sinó també en el psicològic i assistencial, perquè “no siguen doblement victimitzades i sàpien que no estan soles”. La xarxa ja té 26 oficines arreu de la Comunitat Valenciana i, segons la consellera, a final d’enguany n’hi haurà 37, una en cada partit judicial.

També et pot interessar