Oferta de treball: Scotland Yard busca nou cap per modernitzar el cos

La intenció és trobar una persona experimentada que pose fi a una cultura interna marcada pel racisme, el sexisme i l'homofòbia

Exterior de la seu de Scotland Yard
Exterior de la seu de Scotland Yard / Andy Rain

El Regne Unit busca una persona "experimentada" i de "lideratge inspirador" per a estar al capdavant de la Policia Metropolitana de Londres (Met, o Scotland Yard), la missió de la qual serà modernitzar la major força policial del país i posar fi a una cultura interna marcada pel racisme, el sexisme i l'homofòbia. L'oferta ofereix a canvi un sou de 292.939 lliures (uns 352.200 euros) anuals, pensió i 35 dies de vacances més festius.

Els candidats, que poden ser estrangers, han d'ostentar el rang mínim de "cap de policia", tindre "experiència al capdavant d'un gran cos" de seguretat i "demostrar el seu compromís de servei públic", d'acord amb l'anunci difós aquest dimecres pel Ministeri de l'Interior.

La persona que resulte seleccionada substituirà la dimissionària Cressida Dick, criticada per la seua gestió en l'últim lustre. El nou comissari tindrà a càrrec 34.000 agents (quasi un 25% del total al país) que operen en uns 1.000 quilòmetres quadrats a la ciutat de Londres, on viuen nou milions de persones, de les quals un 40% són de minories ètniques, explica l'anunci governamental.

La recerca de nou cap per a Scotland Yard pretén trobar un perfil que professional i que respecte la diversitat de la metròpoli anglesa. Amb un pressupost anual d'uns 3.000 milions de lliures (3.600 milions d'euros), el comissari haurà de vetlar per la marca Scotland Yard, "coneguda en tot el món com un símbol d'investigacions de qualitat i valors policials tradicionals".

També et pot interessar

stats