Obrin una fossa d’Alfarb per a trobar dues víctimes de la rereguarda republicana

La Diputació de València espera completar les 700 identificacions de víctimes de la Guerra Civil abans que acabe l’any.

Treballs de recuperació de les víctimes al cementeri d’Alfarb
Treballs de recuperació de les víctimes al cementeri d’Alfarb / Diputació de València

La Diputació de València ha iniciat el procés per a obrir una fossa en el cementeri d’Alfarb, on esperen trobar les restes de dues víctimes de la rereguarda republicana que es creu que van ser ajusticiades el 1937 al paratge de les Pedreres.

Els arqueòlegs d’ArqueoAntro, l’associació que col·labora amb l’àrea de memòria històrica de l’òrgan provincial, treballen en la recuperació i identificació de les restes a petició dels familiars. Miguel Mezquida, l’arqueòleg que coordina l’exhumació, ha destacat el fet que els treballs de la Diputació empararan les víctimes dels dos bàndols de la Guerra Civil, tant del sublevats del franquisme com de la rereguarda republicana.

S’estima que la recuperació de les restes d’Alfarb acabarà el 12 de juliol, moment a partir del qual es procedirà a la identificació a través de l’ADN.

Segons fonts de la Diputació de València, en la passada legislatura es van recuperar les restes de mig miler de víctimes de la Guerra Civil espanyola, la majoria represaliats pel franquisme, i al final d’enguany s’espera elevar la xifra per damunt de les 700.

També et pot interessar