Obrin juí oral al militar de la comitiva de Bolsonaro detingut amb cocaïna a Sevilla

La Fiscalia Antidroga demana per al sergent brasiler una condemna de huit anys de presó i una multa de 4 milions d'euros.

El militar brasiler va ser arrestat a l'aeroport de San Pablo amb 37 quilos de cocaïna en una maleta
El militar brasiler va ser arrestat a l'aeroport de San Pablo amb 37 quilos de cocaïna en una maleta / Efe

El jutjat d'instrucció número 11 de Sevilla ha obert judici oral contra el militar brasiler de l'equip del president del Brasil, Jair Bolsonaro, que va ser arrestat el passat 25 de juny a l'aeroport de San Pablo amb 37 quilos de cocaïna en una maleta. La magistrada Cristina Loma atribueix al sergent un delicte contra la salut pública. 

La causa està ara pendent que el seu advocat presente un escrit de defensa abans que l'Audiència Provincial de Sevilla assenyale una data per a la celebració del judici. La Fiscalia Antidroga ja va elaborar el seu escrit de qualificació provisional i demana per al militar una condemna de 8 anys de presó i el pagament d'una multa de 4 milions d'euros.

La Guàrdia Civil ha valorat la cocaïna en 1,4 milions d'euros. La investigació ha determinat que la droga anava a ser "venuda a altri", encara que no ha pogut revelar si els seus compradors estan a Espanya o a l'estranger.

L'encausat és un sergent de l'Exèrcit de l'Aire i era l'oficial al comandament d’una expedició prèvia al viatge al Japó per la cimera del G20 del president brasiler, Jair Bolsonaro. Va ser arrestat el 25 de juny en passar el control duaner de l'aeroport de San Pablo, on havia aterrat després de volar abans des de Brasília a Lisboa. A principi de setembre, la instructora va desestimar un recurs de la defensa i va mantindre el sergent a la presó.

També et pot interessar