Obrin juí oral a més de 50 persones per frau en l'AVE entre Crevillent i Múrcia

Se'ls acusa de malversació, estafa, falsedat o blanqueig de capitals, entre altres, en el conegut com cas Cèsar.

Obrin juí oral a més de 50 persones per frau en l\'AVE entre Crevillent i Múrcia
Obrin juí oral a més de 50 persones per frau en l'AVE entre Crevillent i Múrcia
31 de maig 2019 - 20:10

La magistrada del jutjat d'instrucció número 9 de Múrcia ha obert juí oral a més de 50 persones i quatre empreses per frau en l'AVE, en la construcció de la plataforma ferroviària entre Crevillent i Múrcia.

Així, es jutjarà responsables d'Adif; del jutjat privatiu d'aigües d'Oriola, al Baix Segura; i de la comunitat de regants Sant Felip Neri de Crevillent, al Baix Vinalopó.

En el conegut cas Cèsar, s'investiguen contractes d'execució d'obres d'infraestructures hidràuliques i canalitzacions afectades per la construcció de la plataforma de l'AVE entre Crevillent i Múrcia. També s'investiga un frau en els impostos de societats i del valor afegit.

En alguns casos s'acusa els processats com a autors de delictes contra la hisenda pública, malversació, frau, estafa, falsedat, pertinença a grup criminal o blanqueig de capitals i en altres, com a responsables civils subsidiaris i partícips a títol lucratiu.

El procediment es va iniciar l'any 2015 després d'una denúncia de l'Agència Tributària que desvelava presumptes irregularitats fiscals a través d'un entramat d'empreses sense activitat que emetien factures falses que, segons els fiscal, haurien permés desviar al menys 25 milions d'euros del pressupost d'Adif, i dos milions més de la hisenda pública.

També et pot interessar