Obri a València l’única xurreria amb bunyols i xurros sense gluten

La massa, elaborada a partir de farina d’arròs, està certificada per l'Associació de Persones Celíaques de la Comunitat Valenciana

La xurreria 'Churros Numerosos' obri només en Falles i fa bunyols i xurros sense gluten / À Punt NTC

Si les Falles no s'entenen sense pólvora, tampoc sense xurros i bunyols. Per tal que les persones celíaques puguen gaudir d'aquest plaer dolç, la xurreria Churros Numerosos, l'única que ofereix xurros i bunyols sense gluten, ha tornat a obrir les portes aquesta setmana.

Al cap de pocs minuts d’obrir, davant el negoci ja s’ha fet una llarga cua que mostra l'èxit que tenen entre el col·lectiu. La massa l’han elaborada a partir de farina d'arròs i està certificada per Acecova, l'Associació de Persones Celíaques de la Comunitat Valenciana. "El meu fill em va preguntar com ho feien els celíacs per a menjar bunyols. Aleshores vam començar a provar diferents farines. Hem aconseguit que estiguen, si no millors, almenys igual de bons que els de dacsa", ha assegurat Jesús Manuel Ruiz, el propietari.

Aquesta xurreria mòbil és un negoci familiar, que només obri per Falles, al carrer Jesús de València. Els seus propietaris van començar amb aquesta activitat per a obtindre una font extra d'ingressos a l'any. Per a aconseguir marcar la diferència en el sector, primer van oferir descomptes per famílies nombroses i després van optar per utilitzar oli d'oliva i massa sense gluten.

Ara ja no viuen a València, però aquesta família xurrera hi torna cada any perquè saben que el col·lectiu els necessita. "Si no venim ací, la rebosteria l'hem de fer a casa", ha explicat un dels clients. Una altra clienta ha reconegut que s'ha traslladat expressament des d'Almussafes per a comprar-li aquests dolços al seu fill celíac. "Jo diria que estan boníssims", ha confirmat el xiquet.

També et pot interessar

stats