Obri a València el primer edifici d’habitatge compartit

Els llogaters disposen del seu apartament individual o per a viure en parella, però comparteixen zones comunes on poden treballar, socialitzar o fer esport

Els llogaters de l'Urban Campus Ayora socialitzen en uns dels espais comuns / À Punt NTC

Obri a València el primer edifici que funciona amb la fórmula del coliving o habitatge compartit: l'Urban Campus Ayora. Els llogaters disposen d’un apartament individual o per a viure en parella, però comparteixen zones comunes on poden treballar, socialitzar o fer esport. Una alternativa amb molta demanda en un moment en què trobar un pis de lloguer és quasi missió impossible.

Rafael Espejo és un dels primers llogaters d'aquest edifici d'habitatge compartit. S'ha traslladat des de Còrdova per a treballar al Cap i Casal i aquesta fórmula ha sigut per a ell una solució perquè no trobava pis de lloguer. “Si et mudes a una ciutat i no coneixes ningú, com és el meu cas, està bé tindre gent al voltant amb qui poder parlar”, explica Espejo.

En el preu del lloguer, de 790 euros per l'habitació més senzilla, està tot inclòs. “Tant l’electricitat, com l’aigua, l’aire condicionat, la calefacció, el manteniment setmanal i inclús poden contractar servicis extra de bugaderia”, explica María Paz Lucero, campus mànager de l’Urban Campus Ayora.

Jove professional, d'entre 25 i 45 anys que busca un habitatge per a una estada a València d'entre tres mesos i un any; és el perfil de clients que ocupen les habitacions de l'edifici. “El luxe de poder tenir una àrea de coworking és molt important per a mi”, expressa Sam Richley, un altre dels llogaters de l’edifici.

De moment ja tenen un 40 % dels habitatges reservats, però en vista de la demanda esperen tindre tot l'edifici complet el mes que ve.

També et pot interessar

stats