Obri a València el primer centre d'emergència per a víctimes de violència de gènere

Disposa de 13 places i no es dona a conéixer la ubicació per a garantir la seguretat de les dones que estiguen acollides.

Obri a València el primer centre d\'emergència per a víctimes de violència de gènere
Obri a València el primer centre d'emergència per a víctimes de violència de gènere

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha obert a València un centre d'emergències per a l'atenció urgent i immediata de les dones víctimes de violència de gènere, amb tretze places d'acolliment.

Segons la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such, "d'aquesta manera s'assegura que existisca un recurs d'aquest tipus en cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana". 

El nou centre, del qual no es dona la ubicació exacta per a garantir la seguretat de les dones que hi puguen viure, estarà atés per un equip multidisciplinar i és accessible per a dones amb diversitat funcional.

Such ha explicat que es tracta d'un recurs especialitzat de curta estada que ofereix acolliment immediat a les dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles que les acompanyen, a qui proporcionen allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada.

En la província de València no disposaven fins ara de cap recurs d'aquest tipus. 

Millores en altres centres d'acolliment de víctimes de la violència de gènere

D'altra banda, Such ha fet balanç de les millores i novetats en la xarxa de centres d'acolliment especialitzats per a víctimes de violència de gènere i ha assegurat que la Conselleria d'Igualtat aposta per centres que s'assemblen el màxim possible a una llar.

Per açò, a més de l'obertura del centre d'emergències de València, la directora general ha assenyalat les millores en el centre d'emergències i recuperació integral de Castelló, que amb trenta places d'acolliment, en el nou contracte de gestió signat recentment, amplia la plantilla amb la incorporació d'una psicòloga infantil, i una educadora social més.

També ha exposat la reforma i posada a punt de tres habitatges tutelats en la ciutat de València que seran licitats d'ací a poc per a obrir en els pròxims mesos.

Així mateix, s'ha referit al trasllat, en el segon semestre de l'any passat, del centre de recuperació integral de València, a un nou edifici reformat i equipat, accessible per a dones amb diversitat funcional, i que disposa de vint places d'acolliment.

Assenyala també la incorporació, per primera vegada, d'un psicòleg especialista en atenció a la infància que permet fer una intervenció precisa amb els xiquets.

Aquest centre té amb una capacitat de vint places i un equip multidisciplinari de setze professionals, set persones més que amb el contracte anterior, cosa que suposa un increment de plantilla de prop del 78 per cent.

Centres de recuperació integral

La Comunitat Valenciana disposa de amb tres centres de recuperació integral, un a Castelló amb trenta places, un a València amb vint places i un altre a Alacant amb 27 places, destinats a allotjar i atendre durant un període de sis mesos a dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles menors que les acompanyen, proporcionant-los un tractament professional integral amb la finalitat de pal·liar les conseqüències del maltractament patit.

Amb una proposta de l'equip professional del centre residencial corresponent, aquest període d'estada residencial es pot ampliar fins i tot fins a dotze mesos.

Centres per a dones en risc

Paral·lelament, la Conselleria d'Igualtat disposa actualment de 191 places concertades amb entitats sense ànim de lucre per a prestar una atenció integral a dones que es troben en situació de risc i/o exclusió social, soles o acompanyades de les filles i fills menors.

A més, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives disposa de dos centres propis. Un, situat en la província de València, amb trenta places, i un segon, en la de Castelló, on compta amb un habitatge tutelat amb tretze places de capacitat.

També et pot interessar

stats