Obri al públic la passarel·la del Pantà, el 'Caminito del Rey' de la Marina

La plataforma de fusta, de 212 metres, travessa el barranc que connecta el pantà de Relleu amb el llit del riu Amadòrio i recupera un antic camí de ferradura

La passarel·la de 212 metres recorre el barranc fins al pantà del Relleu
La passarel·la de 212 metres recorre el barranc fins al pantà del Relleu / Ajuntament de Relleu

L’interior de la Marina Baixa ofereix des d’aquesta setmana un nou recorregut sobre l’abisme per als amants del senderisme i les altures. Es tracta de la passarel·la del pantà de Relleu, una extensa plataforma de 212 metres construïda en fusta sobre el barranc que connecta l'embassament amb el llit del riu Amadòrio.

El recorregut complet que inclou aquesta instal·lació és circular, de 9,4 quilòmetres, i es pot fer en tots dos sentits. Comença a la plaça de l’Ajuntament, on el consistori ha instal·lat un cartell amb informació d’aquesta ruta. Al llarg del camí es contempla el llit del barranc de la Cova, la casa del guarda i la caiguda vertical de la presa. És precisament en aquest punt, als 4 quilòmetres de l'inici, on comença el que localment han batejat com “el caminet de Relleu”, per la seua similitud amb el Caminito del Rey, la passarel·la instal·lada a la província de Màlaga. 

Aquest vertiginós trajecte de fusta acaba en un mirador apte només per a les persones més atrevides, ja que la plataforma és de vidre i permet observar la caiguda de 40 metres d’alçària que separa els senderistes del fons del barranc. 

Dos turistes treuen fotos al mirador de vidre del final de la pasarel·la
Dos turistes treuen fotos al mirador de vidre del final de la pasarel·la / Ajuntament de Relleu

Des del consistori expliquen: “part de l'itinerari es realitza per un antic camí de ferradura que s'ha recuperat de l'oblit: el camí de les Ripalmes o dels Fassamais. En el recorregut també trobarem un forn de calç, antigues basses de reg, assuts i séquies". Segons la informació facilitada per la Regidoria de Turisme, la dificultat és baixa i no es requereix cap material d’alta muntanya.

Aquelles persones interessades a travessar aquest camí han de fer-ho amb reserva prèvia a través del servei de turisme de l’ajuntament de Relleu, que controla les instal·lacions. Les entrades tenen un preu de 2,5 euros per persona. Si bé l’horari podrà variar en funció de les estacions de l’any i la meteorologia, la plataforma estarà oberta els dissabtes i els diumenges de 9:30 a 18:30 hores i de dimarts a divendres de 10:00 a 17:30 hores.

També et pot interessar

stats