Obri la primera oficina d’atenció a la violència de gènere a la Ciutat de la Justícia de València

Es tracta d’un servei pioner a Espanya que integra atenció policial, psicològica, social i forense.

VÍDEO | Obri la primera oficina d’atenció a la violència de gènere a la Ciutat de la Justícia de València

Aquest dilluns obri les portes a la Ciutat de la Justícia de València la primera oficina de denúncies i assistència a les víctimes de violència de gènere. Un servei pioner a tot Espanya que integra per primera vegada sota el mateix sostre, l’atenció policial, psicològica, social i forense a les dones que decideixen denunciar. Una assistència semblant a la de les oficines de les víctimes del delicte, però amb un plus d’especialització.

L'oficina estarà oberta tots els dies de l'any, amb horari de 9 del matí a 9 de la nit, i està formada per un equip de 27 persones especialistes, la majoria dones, que són psicòlogues, policies, treballadores socials o metgesses, i oferiran una atenció integral.

"Ací se les agafarà la mà des del principi fins al final"

En declaracions a Les notícies del matí, la subinspectora de la Policia Nacional adscrita a aquesta unitat pionera, Leila Mohamed, ha demanat a les dones agredides que acudisquen a l'Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere. Assegura que rebran tot el suport que necessiten, ja que disposa de tots els recursos psicològics, socials i jurídics necessaris.

"Ací se les agafarà la mà des del principi fins al final, ja que la denúncia per violència de gènere recull informació dolorosa i les víctimes arriben en un estat d'ànim molt sensible i han de tindre la seguretat que rebran suport en tot el procés", ha explicat la subinspectora a la ràdio d'À Punt.

També et pot interessar

stats