Les obres de retirada de les concertines de les tanques frontereres de Ceuta i Melilla començaran abans que acabe el mes

Els punxons de les concertines se substituiran per elements més segurs i menys cruents, segons el Ministeri de l'Interior.

Els punxons de les concertines se substituiran per elements més segurs i menys cruents.
Els punxons de les concertines se substituiran per elements més segurs i menys cruents.

El Ministeri de l'Interior ha informat aquest divendres que les obres per a retirar les concertines de les tanques frontereres de Ceuta i Melilla començaran abans que acabe aquest mes de novembre.

Les obres, en què s'invertiran 18 milions d'euros, tindran una durada de deu mesos i permetran eliminar les concertines i substituir-les per altres elements més segurs i menys cruents.

Es tracta d'una de les mesures del Pla de Reforç i Modernització del Sistema de Protecció Fronterera Terrestre a Ceuta i Melilla aprovat en Consell de Ministres al gener del 2019.

Segons el ministeri de l'Interior, es punxons de les concertines se substituiran per elements més segurs i menys cruents, i es construiran nous murs en zones de més vulnerabilitat, amb un augment d'alçària fins a 10 metres.

L'empresa pública Tragsa serà l'encarregada de les obres

Es tracta d'una de les mesures del pla de reforç i modernització del sistema de protecció de la frontera a Ceuta i Melilla. El govern de Pedro Sánchez ho va aprovat al gener.

Diferents col·lectius humanitaris i d'atenció a les persones migrants han criticat molt durament l'ús de les concertines per a evitar que se salten les tanques frontereres.

També et pot interessar

stats