Les obres d'emergència al Segura podrien acabar abans de quatre mesos

El govern espanyol ha destinat 14 milions d'euros després de la declaració de zona catastròfica.

Trencament de la mota del Segura entre Almoradí i Benejússer, durant la DANA de setembre
Trencament de la mota del Segura entre Almoradí i Benejússer, durant la DANA de setembre

Les obres d'emergència a la conca del Segura per a reparar la desfeta causada per la DANA podrien estar acabades en menys de 4 mesos. 

Així ho ha assegurat el president de Confederació Hidrogràfica del Segura, Mario Urrea, que ha explicat que, a pesar que les obres s'estenen per més punts del curs, només a Alacant el govern central ha destinat 14 milions d'euros i s'escometran 36 projectes.

Moltes de les accions previstes ja han començat, però serà a finals de desembre quan està previst que tots els treballs estiguen operatius.

Urrea ha reconegut que en la Confederació eren conscients que el pla de defensa d'avingudes del 1987 no era suficient i "resolia unes coses i en deixava altres coses pendents de resoldre".

Ara ha anunciat que en l'ens mantenen converses amb la Universitat de València i la Universitat de Cartagena per dur a terme un conveni i que es redacte un estudi, un pla director, que analitze la situació del Segura i evite que al Baix Segura es repetisca una catàstrofe com la de setembre.

 

També et pot interessar

stats