Obert el termini d'al·legacions a la normativa de patinets elèctrics d'Alacant

L'ordenança obliga a contractar assegurança, i limita la velocitat i les vies per on es pot circular

VÍDEO | Obert el termini d\'al·legacions a la normativa de patinets elèctrics d\'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ultima la normativa municipal de circulació de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. Després de publicar els principals punts de l'ordenança, ara s'obri un termini de 30 dies per a presentar propostes i esmenes.

L'ús d'elements de seguretat com el timbre i les llums, la restricció d'algunes vies i l'obligatorietat de tindre assegurança són algunes de les mesures que s'hi arrepleguen. Incomplir aquests requisits o cometre accions prohibides –com ara parlar amb el telèfon mòbil, anar a més de 30 quilòmetres per hora o no dur casc circulant– podria suposar una multa de 500 euros.

A més d'aquests requisits, les persones que es desplacen amb patinet elèctric hauran de tindre més de 16 anys, contractar una assegurança i utilitzar només les vies que recull la norma.

Amb aquest període d'esmenes es pretén escoltar la veu de les persones usuàries dels VMP i donar una regulació que ajude a millorar la seguretat i la circulació a Alacant. Encara que començaria a ser efectiva al gener, ja són molts els qui han començat a adaptar-s'hi.

També et pot interessar

stats