Obert el termini d'inscripció al programa Reviure de l'Ajuntament de València

Les ajudes arriben fins als 20.000 euros per habitatge i un màxim de 60.000 per propietari.

Un edifici del barri de Russafa a València
Un edifici del barri de Russafa a València / À Punt NTC

Aquest dilluns s'obri el termini d'inscripció del programa Reviure de reforma i lloguer accessible d'habitatge mitjançant el qual l'Ajuntament de València subvenciona la reforma d'habitatges per a la seua inserció en el programa de lloguer assequible del consistori. Les sol·licituds podran presentar-se fins al 22 d'octubre.

La subvenció, que pot arribar a ser de fins a 20.000 euros per immoble i un màxim de 60.000 per propietari, s'ha de destinar a reformar habitatges que porten buits almenys un any per a fer-los habitables i que "puguen accedir-hi persones que no tenen recursos econòmics suficients per a accedir a l'oferta del mercat immobiliari", segons ha explicat la regidora d'Habitatge, Isabel Lozano.

L'objectiu del programa Reviure és triple: mobilitzar l'habitatge buit a València, incrementar l'oferta estable d'habitatge en règim de lloguer assequible i millorar les condicions d'habitabilitat dels habitatges de la ciutat, i per a aconseguir-ho disposa d'un pressupost de 500.000 euros per a 2020 amb el que pretén aconseguir com a mínim 25 habitatges en la seua convocatòria.

Entre els beneficis del programa Reviure figura que l'Ajuntament analitza l'estat de l'habitatge i facilita gratuïtament un informe i una taxació del preu del lloguer, cerca els inquilins, elabora el contracte d'arrendament i fa un seguiment, assessora la propietat sobre la tramitació del certificat d'eficiència energètica, i es compromet a retornar l'habitatge en bones condicions.

Quins habitatges poden accedir-hi?

  • Els requisits que han de complir els habitatges per poder acollir-se a aquestes ajudes són els següents:
  • Estar buits o desocupats com a mínim un any.
  • Estar donats d'alta dels subministraments d'aigua, llum i gas.
  • Disposar de certificat d'eficiència energètica en vigor.
  • Presentar un estat de conservació adequat.
  • Estar proveïts de cuina i bany.
  • Estar lliures de mobles i efectes.

*No s'inclouran aquells habitatges que el Servei d'Habitatge valore que no reuneixen condicions o que pel seu estat, ubicació o característiques resulten "difícilment arrendables o que la seua reforma siga de tal envergadura que necessite una llicència d'obres".

Obligacions de les persones que reben l'ajuda

  • Les persones propietàries dels habitatges que han sigut seleccionats per al programa Reviure tenen certes obligacions:
  • Incorporar els habitatges al programa durant un mínim de quatre anys.
  • Acceptar a les persones inquilines que propose l'Ajuntament de la bossa de sol·licitants de lloguer accessible.
  • Acceptar el preu del lloguer marcat per l'Ajuntament, la quantia del qual s'obté a partir d'una fórmula que preveu un mòdul bàsic marcat per la Conselleria d'Habitatge, que valora qüestions com la superfície de l'immoble, l'antiguitat de l'edifici, la zona o l'accessibilitat.
  • No tindre deutes amb la comunitat de propietaris.

Per últim, cal distingir entre el programa Reviure i la subvenció: es pot entrar a formar part del programa durant tot l'any, mentre que la convocatòria de 2020 per a optar a una subvenció és de 20 dies naturals des de l'endemà a la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, en aquest cas, entre el 4 i el 22 d'octubre.

També et pot interessar

stats