Núvols, ponent i temperatures elevades anòmales per a diumenge

L’ascens tèrmic elevarà els termòmetres fins als 23 °C en algunes parts del territori

shutterstock 1309799671 [Recuperado] 01
Imatge d'arxiu de gent passejant a la platja de València / À Punt NTC

La jornada d’aquest diumenge seguirà la dinàmica de temperatures elevades d’ahir dissabte. L’ascens tèrmic elevarà els termòmetres amb màxims de 20 °C en gran part del territori.

Fins i tot al litoral, comarques centrals i del sud, arribarem a valors que tocaran els 23 °C, com ara a Xàtiva, Oriola, Castelló de la Plana o València.   

Infografia de les temperatures aquest diumenge
Infografia de les temperatures aquest diumenge

Pel que fa a les comarques d’interior, se superaran els 15 °C —Requena 18 °C o Morella 17 °C— i trobarem una sensació ambiental més suau, però amb abundants núvols, corresponents a un front atlàntic que arribarà desgastat, però que podria deixar alguna gota a l’interior nord. 

En general, a tot el territori tindrem cels tapats grisos durant tota la jornada, amb certes aparicions tímides de sol o ressol, més probables durant el matí al sud i ja avançada la vesprada al nord.

És ressenyable el vent de ponent, que gradualment anirà guanyant força a mesura que avança el dia, especialment de vesprada a l’interior.

Infografia de la previsió per aquest diumenge
Infografia de la previsió per aquest diumenge

Núvols amb algunes pluges per a la setmana que ve

Estem davant, per tant, d'una setmana amb circulació de ponent i pluges abundants a l'oest i centre de la Península. 

Dilluns serà un dia grisós i segurament haurem d’obrir els paraigües, ja que és probable que tinguem pluges dèbils a l’interior, amb alguns ruixats a les comarques centrals i el golf de València. S’obriran clarianes a última hora del dia i el vent bufarà entre moderat i fort en zones interiors i les màximes baixaran, però pujaran les mínimes.

Novament, dimarts tindrem un dia gris, amb molts núvols, però poca pluja. El vent girarà a llebeig i les temperatures es mantindran sense grans canvis, amb tendència a baixar les mínimes.

Durant la nit i matinada de dimarts a dimecres hi haurà risc de ruixats, però al llarg de la jornada els núvols s'aniran retirant, fins a quedar una vesprada de dimecres amb predomini del sol, sobretot a prop del litoral. El vent de ponent bufarà amb ratxes fortes i pujaran les temperatures.

També et pot interessar

stats