Els nutricionistes lamenten la paralització de la taxa sobre les begudes ensucrades

Creuen que “és una oportunitat perduda” per a evitar els productes perjudicials per a la salut i reduir el sobrepés entre la població.

Els nutricionistes consideren que l'impost permetria combatre l'obesitat, especialment la infantil
Els nutricionistes consideren que l'impost permetria combatre l'obesitat, especialment la infantil / Pixabay

Els nutricionistes valencians lamenten que les Corts hagen rebutjat la coneguda com “taxa del sucre” –un impost per a gravar les begudes ensucrades envasades–, com a mesura per a combatre determinats problemes de salut entre la població. Els professionals del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana han lamentat que la Comissió d'Economia de les Corts descartara tramitar l’impost, malgrat que, al seu juí, “ajudaria a reduir el sobrepès i l'obesitat entre la població”.

Segons Paula Crespo, presidenta d’aquest col·legi de professionals, “és una oportunitat perduda no sols de fer front a productes que són perjudicials per a la salut, sinó també per a reduir el sobrepès i l'obesitat entre la població valenciana, de conscienciar-la i educar-la en alimentació saludable”.

En aquest sentit, des del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana recorden que un de cada tres menors de la Comunitat Valenciana pateix sobrepés o obesitat, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística. A més, apunten que, des del 2012 la població valenciana de 2 a 17 anys que presenta sobrepés ha augmentat més de tres punts.

“Regular per llei qüestions que afecten la salut pública comença a ser prioritari”, ha afegit Crespo, que ha insistit a incloure mesures que desincentiven el consum de sucre. A més, la representant dels nutricionistes valencians s’ha oferit a col·laborar amb l’administració pública i “impulsar un pla d'educació alimentària d'àmbit autonòmic”.

També et pot interessar