Els nutricionistes alerten del perill de les dietes que suprimeixen nutrients importants

Remarquen que, a més del temut efecte rebot, poden arribar a ser perjudicials per a la salut

Una dona es pesa després de tornar de vacances / À Punt NTC

Per a molta gent, la fi de les vacances i la tornada a la rutina significa començar a fer sacrificis per a perdre els quilos que ha guanyat durant l'estiu. Però les veus expertes en nutrició alerten un any més sobre les dietes de moda que prometen aprimar-se molt en menys d'un mes, sobretot les que impliquen suprimir nutrients importants, com ara hidrats de carboni o proteïnes, que tant proliferen en les xarxes socials. De fet, Ruth García, del Col·legi de Nutricionistes de València, assegura que cap nutricionista recomanaria mai una dieta en què falten nutrients.

Malgrat les advertències del gremi, un 65% de les persones que volen perdre pes han triat alguna vegada una d’aquestes dietes “miracle” que poden arribar a ser molt perjudicials per a la salut, ja que priven el cos de nutrients necessaris per al correcte funcionament.

Les dietes sense gluten o lactosa no entrarien en aquesta categoria, ja que se segueixen per a no exposar el sistema digestiu a aliments que assenten malament. Però cada vegada és més comú deixar de consumir gluten i lactis sense necessitar-ho, cosa que, a més de no tindre cap benefici per a la salut, pot arribar a convertir-nos en intolerants a aquests aliments. 

Per tot això, lluny de les dietes que prometen canvis radicals en molt poc temps, García recomana no atabalar-se i adquirir bones pràctiques alimentàries que ens ajuden a menjar més saludablement, i perdre pes a poc a poc.

També et pot interessar

stats