Nules suspén un concert per les lletres masclistes del cantant Elilluminari

L'alcalde argumenta que va ser contractat per l'anterior responsable de Turisme "sense l'acord de l'equip de govern".

El cantant de reggaeton Elilluminari
El cantant de reggaeton Elilluminari / Instagram @elilluminari

La junta de govern local de Nules, a la Plana Baixa, ha aprovat per unanimitat suspendre un concert d'Elilluminari, en considerar que les seues lletres atempten contra les polítiques d'igualtat promogudes per l'Ajuntament del municipi i l'administració en els últims anys. El cantant madrileny és un dels nous exponents del reggaeton espanyol, amb cançons com Perra, #Deputamadre o Sin condón, en les quals compara les dones amb gosses i fa apologia dels abusos.

L'actuació formava part de la programació del tercer festival L'Estany Summer Fest, que el pròxim 20 de juliol reunirà diferents músics i grups reconeguts espanyols i internacionals, i diversos DJ de Nules i d'altres poblacions pròximes.

Segons ha explicat l'alcalde de la localitat, David García, el concert d'Elilluminari el va contractar l'anterior Regidoria de Cultura, sense informar la resta de membres de l'equip de govern. En assabentar-se'n, segons conta el regidor, "tots els grups polítics del govern vam transmetre que no estàvem conformes amb aquesta actuació". En declaracions a À Punt, García ha defés que "a través de la música també s'educa" i que els valors que transmeten les lletres d'aquest artista no són els que l'Ajuntament vol que s'inculquen a la joventut de Nules.

També et pot interessar