Nules pren mesures preventives per a combatre les plagues de mosquits

S'ha començat a fumigar a les zones on solen concentrar-se els insectes i s'ha demanat als agricultors que mantinguen netes les basses de reg.

El mosquit tigre i el mosquit comú es concentren en zones urbanes de la platja
El mosquit tigre i el mosquit comú es concentren en zones urbanes de la platja

L'Ajuntament de Nules, a la Plana Baixa, ha instat els agricultors i els responsables del sindicat de regants que adopten una sèrie de mesures preventives per a combatre les plagues de mosquits al camp i a les zones de marjal. 

El consistori ha enviat una notificació als agricultors perquè tapen les basses d'aigua que no utilitzen per a regar. També els han demanat que no tinguen obstruïts els sifons d'aigua i que cloren les aigües residuals. Segons el biòleg responsable del Programa de Prevenció del Mosquit, Rubén Bueno, "és important també mantindre la neteja de les zones de marjal de Nules i fer-hi fumigacions amb tractaments d'herbicides a fi de matar les larves d'aquests insectes". 

El biòleg també ha indicat, en declaracions a À Punt Mèdia, que estan fent tractaments de fumigació en els embornals dels carrers de Nules, ja que són zones on poden concentrar-se les plagues de mosquits. L'especialista també ha llançat un missatge tranquil·litzador a la població. Segons Bueno, "els efectes per a les persones de les plagues de mosquits són picades molestes, però en cap cas aquesta classe de mosquits són transmissors de malalties greus, ja extingides a Occident, com ara el dengue, la malària o la febra groga".

L'Ajuntament de Nules ha instat també els ciutadans que mantinguen netes sobretot  les zones urbanes de la platja, que és on solen concentrar-se tant el mosquit tigre com el mosquit comú.

També et pot interessar

stats