Nules lluita contra l'assetjament escolar

Els col·legis de la ciutat acullen una campanya de consciènciació sobre un problema que a Espanya afecta 1 de cada 5 estudiants.

Nules lluita contra l\'assetjament escolar
Nules lluita contra l'assetjament escolar
24 de setembre 2018 - 19:10

A Nules, a la Plana Baixa, ha arrancat una campanya de conscienciació contra l'assetjament escolar. L'exjugador de bàsquet Iñaki Zubizarreta, i el cantant i raper El Langui han ajudat a difondre el missatge que cal trencar el silenci i denunciar el bullying.

Es tracta d'una campanya de conscienciació contra l'assetjament escolar adreçada a estudiants de tercer cicle de primària i l'ESO, pares i mares i professorat. Els donen ferramentes per a fer front a aquestes accions i fer visible el problema a què s'enfronten dia a dia 1 de cada 5 estudiants als centres escolars d'Espanya.

El president de la plataforma “No a l'Assetjament Escolar”, Javier Pérez, assegura que “es pot solucionar i evitar, però es cosa de tots”. “Per això estem en centres com el de Nules, perquè aquests xics i xiques es consciencien i sàpien que tots tenen una responsabilitat quan un alumne és maltractat”, ha afegit.

Una realitat que l'exjugador de bàsquet, Iñaki Zubizarreta, ha volgut donar a conéixer des de la seua experiència quan era un xiquet d'onze anys.

L'actor i cantant El Langui, qui lluita contra l'assetjament amb un videoclip que ja s'ha fet viral amb 15 milions de visualitzacions, també ha estat present a Nules i ha llançat un missatge directe a aquells que callen i en són testimonis, perquè “només ells aconseguiran trencar el cercle de l'assetjament escolar”.

Les jornades es completen amb el programa Agent Tutor, on els agents de policia intervindran a les escoles per a previndre i donar-los consells sobre com han d’actuar en aquestes situacions.

També et pot interessar

stats