Nules ix al carrer per a reclamar la regeneració urgent de la platja

Associacions de veïns i representants municipals es concentren aquest dissabte per a alertar de la pèrdua de centenars de metres de costa.

La regressió marina s'ha menjat més de 150 metres de la platja de Nules
La regressió marina s'ha menjat més de 150 metres de la platja de Nules / À Punt NTC

Associacions de veïns, col·lectius de la Plana Baixa i representants municipals es concentren aquest dissabte, a les 20:30 hores, a la platja de Nules. L'acció de protesta té com a objectiu exigir al govern central la regeneració integral no només de les platges de Nules, sinó també de la costa sud de les comarques del nord, més en concret des de Borriana fins al límit amb Sagunt.

Els col·lectius asseguren que és urgent la construcció d'espigons en aquestes platges per a frenar el fenomen de la regressió marítima. Un problema que fa que, progressivament, la mar entre a la terra i que, en el cas de Nules, ja ha fet desaparéixer vora 150 metres de platja. Denuncien que la construcció del port de Borriana fa 90 anys és, en part, la causa de la pèrdua de platja. 

Les autoritats manifesten que cada any, quan arriben les tempestes, han de reparar els desperfectes de la costa, però que són solucions provisionals i, segons l'ajuntament, ocasionen pèrdues a les arques municipals. Unes pèrdues que han valorat en 30 milions d'euros, quantitat que Nules reclama a la Generalitat i a l'Ajuntament de Borriana.

D'altra banda, reclamen a la Direcció General de Costes que reprenga al més prompte possible el projecte de regeneració de la costa sud de les comarques del nord i que el dote de pressupost. Aquest projecte ja va ser aprovat, al seu dia, l'any 2014, però, segons asseguren, l'administració central el té paralitzat.

També et pot interessar

stats