El nucli antic d'Alacant podrà albergar nous locals d'oci i restauració

La nova normativa no convenç els veïns, que ja han emés un comunicat en contra de la decisió.

El nucli antic d\'Alacant podrà albergar nous locals d\'oci i restauració
El nucli antic d'Alacant podrà albergar nous locals d'oci i restauració

L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat una nova normativa que permetrà l'obertura de nous locals d'oci i restauració al nucli antic. PP, PSOE i Ciutadans han aprovat aquesta nova regulació que reactivarà les llicències per a obrir nous locals d'oci a les zones del Nucli Antic i del Centre Tradicional d'Alacant, encara que han tingut l'oposició de Compromís i Guanyar Alacant.

Per la seua part, els veïns de la zona han emés un comunicat en què denuncien que no s'ha comptat amb ells per a informar-los del procés, ni s'han tingut en compte les seues al·legacions. Com expliquen en el document, creuen que els han posat entre l'espasa i la paret ja que o s'aprova això o es trobarien amb la caducitat de la suspensió de llicències i la barra lliure a l'obertura de nous locals, cosa que han qualificat amb certa ironia de ser "tota una ostentació de planificació, democràcia i transparència".

La nova ordenança, que afecta només el sòl urbà, fixa un mínim de 50 metres de radi lliures de locals per a poder instal·lar-ne un de nou. La regidora d'Urbanisme, Maria del Carmen de España, ha assenyalat: "Aquesta modificació afecta únicament l'ordenació de sòl urbà [...] i no altres qüestions com l'ordenança de soroll" i ha remarcat que serà un objectiu prioritari evitar el nombre de locals que generen molèsties al veïnat.

De España ha parlat de fer compatible l'ús residencial de les zones i les activitats d'oci i evitar "una excessiva concentració de locals en aquesta zona de la ciutat". També ha defés que les noves obertures es facen de manera ordenada i sostenible.

També et pot interessar

stats