Novetats sobre el parador de Joan Carles I: el situen a Abu Dhabi

El diari ABC assegura que es va traslladar a aquest país des de Vigo. Mentrestant, Felip VI inicia les vacances a Mallorca.

El rei emèrit Joan Carles en una foto d'arxiu
El rei emèrit Joan Carles en una foto d'arxiu / David Fernandez (Efe)

El parador del rei Joan Carles I continua sent una incògnita, quan fa quatre dies de l'anunci de la seua eixida d'Espanya. Portugal i la República Dominicana van ser les primeres hipòtesis, però ara el diari ABC assegura que està a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), on es va desplaçar dilluns des de Vigo en un avió privat. No obstant això, la Casa Reial no ha confirmat aquesta informació, i ja va dir que prefereix que siga el rei emèrit qui ho confirme.

El diari explica que està allotjat a l'hotel Emirates Palace, un complex de luxe, on una nit pot costar 11.000 euros, i que és propietat del govern del país. Es dona la circumstància que el rei emèrit té bons amics en aquell país.

La Fiscalia del Tribunal Suprem està investigant si l'exmonarca va cometre frau fiscal o blanqueig de capitals amb els diners que té a Suïssa, per haver-los obtingut, suposadament, a partir de comissions internacionals sobre les quals no hauria informat la hisenda espanyola. No obstant això, el mateix Tribunal Suprem ha rebutjat l'adopció de mesures cautelars sobre el rei emèrit perquè el sistema processal no permet fer aquest tipus de passos quan la persona no té la condició d'investigat (abans denominat imputat).

Felip VI inicia les vacances a Palma

D'altra banda, el rei Felip VI, Letícia i les filles inicien aquest cap de setmana les tradicionals vacances d'estiu a Palma, marcades per la pandèmia de la Covid-19 i la marxa de Joan Carles.

La tradicional recepció a les autoritats balears serà dilluns i el rei recorrerà les illes per a mantindre contactes amb els sectors més afectats per la Covid-19.

També et pot interessar

stats