Les novetats del nou reglament de protecció de dades europeu

La llei reforça els drets dels usuaris i la capacitat d'atorgar el consentiment sobre la informació que compartim en l'univers digital.

Les novetats del nou reglament de protecció de dades europeu
Les novetats del nou reglament de protecció de dades europeu

Google registra 3,8 milions de recerques en un minut. Pugem més de 240 mil fotos a Facebook i enviem 29 milions de missatges per WhatsApp, segons el portal Statistica. Som conscients de tota la informació que s'acumula dia a dia en el món digital?

Les últimes setmanes tots hem rebut en el correu electrònic peticions per a confirmar dades que provenien d'organismes, institucions i empreses, i que conscientment o inconscientment hem autoritzat perquè les tinguen. El motiu és que divendres entra en vigor el nou reglament de protecció de dades europeu, el qual reforça els drets i la capacitat d'atorgar el consentiment sobre la informació que compartim en l'univers digital.

Ricard Martínez, director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la Universitat de València, ha explicat en Les notícies del matí les novetats que presenta el nou reglament.

També et pot interessar

stats