Novetats en la ITV per l'entrada en vigor de la normativa euro

Desapareix la classificació de l'aprovat "amb defectes lleus" i els vehicles aproven o suspenen la revisió.

Les estacions i centres ITV apliquen des de l'1 de setembre la nova normativa d'emissions de gasos
Les estacions i centres ITV apliquen des de l'1 de setembre la nova normativa d'emissions de gasos

Les estacions i centres ITV apliquen des de l'1 de setembre la nova normativa d'emissions de gasos per a cotxes, motos i camions. Hui, 3 de setembre, les inspeccions tècniques de vehicles ja realitzen els controls actualitzats.

A partir d'ara aquesta inspecció controla que l'ordinador del vehicle no haja sigut manipulat. De fet, els vehicles matriculats després del 2011 i que compleixen la normativa europea d'emissions Euro 5 dels sistemes anticontaminació, realitzaran la inspecció a través de la centraleta del vehicle.

Una altra de les novetats des de l'1 de setembre és la simplificació del resultat. Desapareix la classificació de l'aprovat "amb defectes lleus" i els vehicles aproven o suspenen la revisió. No obstant això, en el cas de suspendre, els conductors poden visitar un altre centre d'inspecció, ja no estan obligats a tornar al mateix centre. A més, la data de la següent inspecció ja no s'avança, encara que els usuaris sol·liciten la cita el control 30 dies abans de la data límit d'inspecció registrada.

També et pot interessar