Novetats de ChatGPT-4o: pot traduir en temps real i parlar directament amb l'usuari

OpenAI llança en obert l'última versió del popular xatbot, que millora totes les capacitats de text, vídeo i àudio

Recreació il·lustrada d'una persona usat ChatGPT en el telèfon / Shutterstock
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de maig 2024 - 11:56 Actualitzat: 14 de maig 2024 - 16:27

Les escenes distòpiques reflectides en sèries com Black MirrorAmerican Horror Stories, en què les persones poden comunicar-se en temps real amb assistents virtuals que tenen trets molt humans, estan cada vegada més a prop de ser realitat. L'empresa d'intel·ligència artificial OpenAI ha fet este dilluns un pas més en esta direcció, després de presentar en obert ChatGPT-4o, una nova versió millorada del popular xatbot que ara estarà disponible de manera gratuïta per a tot el món. La companyia encapçalada per Sam Altman s'avança en la carrera tecnològica de la mà d'esta innovadora ferramenta que en l'última actualització, a més de ser més ràpida i potent, inclou novetats molt cridaneres: per exemple la possibilitat de traducció en temps real o de mantindre converses molt més naturals i immediates amb l'interlocutor.

En una sessió retransmesa per Internet de vora mitja hora, la cap tecnològica d'OpenAI, Mira Murati, fa un repàs de totes les millores implementades en ChatGPT-4o. El nou model de l'eina és més intel·ligent en tots els sentits i millora la capacitat de text, vídeo i àudio, per la qual cosa l'usuari pot donar-li indicacions a través de la veu. La usabilitat guanya també en senzillesa, cosa que per a la companyia tecnològica suposa un "gran pas avant".

La presentació en viu del bot de conversa incloïa diverses demostracions de les capacitats que té. La veu femenina que emanava de la ferramenta recordava en certa manera a la pel·lícula Her, dirigida per Spike Jonze, sobre un humà que s'enamora d'una intel·ligència artificial. "Volem eliminar el misticisme de la tecnologia i portar-los-la perquè puguen provar-la vostés mateixos. En les pròximes setmanes, implementarem estes capacitats per a tots" ha dit Murati, que va avançar que prompte hi haurà també novetats sobre "la següent frontera" en la IA.

La nova versió de ChatGPT ha sigut capaç de "percebre l'emoció" d'un usuari nerviós. A més de recomanar-li que fera respiracions, fa broma amb el fet que semblava "una aspiradora" i mostra un rang d'estils i tonalitats de veu llegint un conte per a xiquets. Entre altres coses, el bot ara pot ser interromput i respondre immediatament sense tardar segons, resoldre problemes matemàtics a través de vídeo o fer interpretació i traducció simultània d'idiomes de viva veu.

L'empresa creadora també ha destacat que el model GPT-4o ofereix una nova interfície d'usuari i una nova aplicació d'escriptori de ChatGPT perquè tots "puguen usar-ho allà on estiguen" i s'"integre fàcilment en la rutina de treball". Així mateix, estarà disponible per a desenvolupadors a través de la interfície de programació d'aplicacions d'OpenAI amb l'objectiu que estos puguen construir aplicacions noves emprant-lo.

Este dimarts s'espera que Google, rival directe d'OpenAI, faça algun anunci relacionat amb l'eina d'intel·ligència artificial que competeix amb ChatGPT, anomenada Gemini.

També et pot interessar

stats