Les noves tecnologies, una ferramenta fonamental en un suposat atac terrorista

El Port de València ha viscut aquest dimecres un simulacre on s’han coordinat tots els efectius de seguretat

Moment del simulacre d'atac terroritsta al Port de València / À Punt NTC

La seguretat és una prioritat a escala europea i la coordinació com a resposta ràpida pot ser vital. El Port de València ha viscut aquest dimecres al matí un simulacre d’atac terrorista on les noves tecnologies han sigut una ferramenta fonamental.

Les tecnologies de comunicació innovadores poden coordinar ad hoc respostes ràpides del sistema d'emergències en cas d'atacs externs. Amenaces i vulnerabilitats de la seguretat que s'avaluaran ara per a facilitar l'alerta precoç i la presa de decisions en situacions extremes.

“Volem intentar fer servir les noves tecnologies perquè els serveis de primera resposta d’emergències puguem disposar de la quantitat d'informació més gran possible, a poder ser en temps real”, ha assegurat l’inspector cap del Consorci Provincial de Bombers de València, José Miguel Baset. 

Aquesta iniciativa està cofinançada per la Comissió Europea, que connecta vint-i-tres socis de set països i que amplia els espectres, com ara el control de l'espai aeri i marítim, l'energia i la sanitat. A València l'organitza la Fundació València Port, l'Hospital La Fe, AENA i el Consorci Provincial de Bombers de València.

També et pot interessar

stats