Noves aturades parcials dels treballadors del metro i d'EMT

Els treballadors d'FGV reivindiquen un conveni just i els de l'empresa d'autobusos van rebutjar un preacord sobre les jubilacions.

Alejandro Molés
Alejandro Molés

Els treballadors de Metrovalència i els d'EMT segueixen al febrer amb el calendari d'aturades en hores punta i en el servei nocturn, mobilitzacions convocades per tots els sindicats de les dues empreses per a reivindicar un conveni just, en el cas d'FGV, i per desacords en les jubilacions, en l'empresa d'autobusos.

En EMT les parades estan programades, a més de per a hui, per a tres jornades de febrer: els dies 12, 20 i 27, en quatre trams horaris, i els treballadors no descarten prolongar-los fins a Falles si no es resol el conflicte. Els treballadors de l'empresa d'autobusos ja van secundar aturades els dies 24 i 29 de gener.

Els empleats d'EMT van rebutjar el preacord aconseguit amb l'empresa sobre jubilacions parcials i prejubilacions, i per això van decidir secundar les parades. Les seccions sindicals d'UGT i CCOO van acordar una proposta que millora l'anterior i que han presentat a la direcció de l'empresa.

Els treballadors de Metrovalència també paren

Els treballadors de Metrovalència també continuen les aturades programades: aquest dilluns paren de 10 a 15 hores, encara que s'ha suspés la concentració prevista per a hui davant del Palau de la Generalitat.

Els quatre sindicats que convoquen les parades de forma unitària en Metrovalència (UGT, CCOO, SIF i SCF) han previst per a aquest mes de febrer 12 dies de parades, molts d'ells en el servei nocturn de cap de setmana. El Sindicat Ferroviari ha convocat 12 dies d'aturada per a aquest mes i 18 al març, incloses les Falles; i la CGT, sis dies al febrer i quatre al març. 

També et pot interessar

stats