Novelda acabarà el velòdrom 25 anys després

L'Ajuntament licita les obres per a acabar-lo amb un projecte ajustat als 442.500 euros pendents d'executar del Pla Confiança.

Estat actual de les instal·lacions
Estat actual de les instal·lacions

Novelda comptarà amb un velòdrom 25 anys després d'iniciar el projecte. Amb el vistiplau de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, el consistori ha plantejat un projecte que l'alcalde, Armando Esteve, ha qualificat de: "pràctic i realista", en ajustar-se als 442.500 euros pendents d'execució del Pla Confiança. I és que en 2009 es van reprendre la construcció, paralitzada per defectes en el disseny de la pista, però que van quedar suspeses tres anys després pels incompliments de la concessionària.

Amb un termini d'execució de sis mesos, Novelda podrà posar punt final a una infraestructura que materialitza l'afició local pel ciclisme que ha donat campions en pista com ara Miguel Ángel Toledo, cinc voltes campió d'Espanya, o Julio Alberto Amores, campió d'Espanya i subcampió en ruta, i actualment en les files de l'equip britànic Vitus Pro Cycling.

El velòdrom serà gestionat per les escoles del Club Ciclista Novelder i la Unió Ciclista de Novelda. El projecte preveu la reducció de l'aforament, limitat a 200 espectadors a les grades i seixanta usuaris en pistes, "suficients per al treball diari de les escoles ciclistes", com assenyala Esteve. A més, inclou la pavimentació del fossat central, que permetrà acollir altres activitats esportives, vestidors, infermeria, magatzem i serveis, a més d'una tanca perimetral que l'unirà a les instal·lacions esportives annexes.

El velòdrom ocupa una parcel·la de 13.700 metres quadrats i compta amb una pista que, en estar enllestida, serà una de les millors de rodament en obert d'Espanya, en opinió dels nombrosos aficionats i professionals locals. Com explica l'alcalde novelder: "Hem aconseguit un disseny menys pretensiós que l'original, però adaptat a una subvenció que no podíem deixar perdre i que permetrà als aficionats i professionals del ciclisme en pista de la comarca, i també a les associacions i clubs locals, disposar d'una instal·lació pròxima i accessible on poder entrenar-se amb seguretat i practicar un esport amb gran arrelament i tradició a Novelda".

També et pot interessar

stats