Nova plataforma per a sol·licitar i tramitar prestacions de la Seguretat Social de manera telemàtica

No requerirà certificat electrònic ni Cl@ve permanent i s'hi podran demanar i tramitar pensions contributives, l'ingrés mínim vital, prestacions de naixement i la resta de prestacions del sistema de la Seguretat Social

Imatge de l'Institut Nacional de la Seguretat Social
Imatge de l'Institut Nacional de la Seguretat Social / Europa Press

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha llançat una nova plataforma que permetrà sol·licitar i tramitar les prestacions de la Seguretat Social de manera telemàtica, sense necessitat de certificat electrònic ni Cl@ve permanent.

Durant el consell general de l'INSS, la directora general d'aquest organisme, Carmela Armesto, ha explicat que a través d'aquesta plataforma es podran demanar i tramitar pensions contributives, l'ingrés mínim vital, prestacions de naixement i la resta de prestacions del sistema de la Seguretat Social.

Per a autenticar la identitat de l'usuari es demanaran determinades dades personals, el DNI o NIE i una foto en temps real de la cara.

Segons ha informat el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, l'objectiu d'aquest projecte és proporcionar un accés més senzill als serveis a través d'una plataforma que empra un llenguatge assequible i resol les consultes principals del servei.

Per a això, s'han implementat formularis que s'adapten a la mena de sol·licitud o formularis editables. A més, l'usuari pot consultar en qualsevol moment l'estat dels seus tràmits, així com actualitzar la seua sol·licitud si desitja aportar més documentació.

Per a autentificar la identitat de l'usuari es demanaran determinades dades personals, el DNI o NIE i una foto en temps real de la cara. "Es tracta d'una eina que permet realitzar les sol·licituds i les gestions d'una manera molt més fàcil", ha destacat Armesto.

A aquesta plataforma es pot accedir des de tota mena de dispositius a través de la seu electrònica de la Seguretat Social i des del web. La nova plataforma se suma al recent llançament per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) del portal Import@ss, accessible des de qualsevol dispositiu, que permet accedir de manera àgil i senzilla a la vida laboral, obtenir el número d'afiliació a la Seguretat Social i donar d'alta un empleat de la llar en aproximadament sis minuts, a través de només nou passos totalment guiats.

Aquest portal, dissenyat des del punt de vista del ciutadà, amb un llenguatge senzill i una navegació molt intuïtiva, precisa d'una autenticació molt simple i posa fins a quaranta tràmits a la disposició del ciutadà.

També et pot interessar

stats