Nova onada de correus electrònics de falses multes de trànsit

Els ciberdelinqüents envien correus electrònics avisant d'una sanció per infracció impagada, que porten dins un enllaç que descarrega programes maliciosos en l'ordinador

Una agent de la Guàrdia Civil notifica una sanció a un conductor en una imatge d'arxiu
Una agent de la Guàrdia Civil notifica una sanció a un conductor en una imatge d'arxiu / Carlos Barba (Efe)

La Direcció General de Trànsit (DGT) alerta sobre una onada d'estafes que utilitzen multes de trànsit falses com a ganxo. Es tracta d'una estafa a través del qual els ciberdelinqüents envien correus avisant que el sistema ha registrat una sanció per infracció impagada.

Des de la DGT s'informa els ciutadans que no piquen en aquesta estafa, que el que pretén és que la persona que reba el correu òbriga l'enllaç.

El missatge no és de la DGT, sinó que es tracta d'un delicte de phishing, una tècnica d'engany del món digital. Els estafadors envien correus electrònics massius utilitzant el logo i la imatge de la DGT i porten dins un enllaç que descarrega programes maliciosos en l'ordinador per a accedir a dades bancàries o personals.

Les sancions no es notifiquen per correu electrònic

La Direcció General de Trànsit recorda als conductors que mai comunica sancions a través de correu electrònic, sinó a través del correu postal o de l'Adreça Electrònica Viària, si s'està donat d'alta.

Les multes també es publiquen en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament o en el butlletí oficial de l'administració corresponent. A més, es poden consultar de manera pública en el Tauler Edictal de Sancions (Testra).

També et pot interessar

stats