La nova normalitat i l'oci nocturn a les diferents comunitats autònomes

L’augment continu del nombre de casos de Covid-19 a Espanya ha obligat els governs autonòmics a establir restriccions.

Imatge de l'interior d'una discoteca.
Imatge de l'interior d'una discoteca.

L’augment continu del nombre de casos de Covid-19 a Espanya durant les últimes setmanes ha obligat els governs autonòmics a redoblar les restriccions per a tractar de controlar la pandèmia, amb mesures com el tancament o limitació de l'oci nocturn.

A la Comunitat Valenciana, arran d’un rebrot a Gandia, que ja suma 158 positius, la Conselleria de Sanitat Universal va decretar el 18 de juliol passat el tancament dels locals d'oci nocturn de la ciutat. Però, tot i l'acceleració de contagis a tot el territori, Sanitat Universal apel·la a la responsabilitat individual i descarta de moment prendre mesures més restrictives en altres zones.

A la resta d'Espanya alguns territoris han optat per elevar els controls en aquests espais i aplicar limitacions per a contindre la propagació dels brots. L'augment constant de casos a Aragó ha portat el seu govern a restriccions de la fase 2, entre altres el tancament de l'oci nocturn en sis comarques, inclosa la ciutat de Saragossa. La Regió de Múrcia també ha pres mesures després d'un brot en un local d'oci nocturn a Totana i va prohibir-lo a l'interior dels locals.

Catalunya també és una de les comunitats més afectades pels brots i va anunciar la setmana passada el total de discoteques per a intentar contindre el virus, ja que entén que en aquests llocs tancats la clientela no respecta la distància de seguretat i no acostuma a usar mascareta.

A Cantàbria també ha entrat en vigor aquesta setmana una orde de l'executiu autonòmic que, entre altres mesures, obliga al tancament a les dues de la matinada de discoteques, sales de festes, cafeteries, restaurants, bars i altres establiments hostalers, la reducció dels grups de 25 a 15 persones i el registre de clients en alguns establiments.

L'avançament a les dues de la matinada del tancament dels bars de copes i locals d'oci nocturn també s'ha fet efectiu a Astúries, on s'ha detectat un nou brot vinculat a un viatge d'estudiants. Els establiments asturians, com els andalusos, hauran de disposar d’un sistema d'identificació de les persones que hi accedisquen i es prohibirà el consum a les barres.

A Andalusia també s'ha reduït l'aforament dels bars de copes fins a un 60% a l'interior i el grup màxim de reserva de taula en un restaurant passa de 25 a 12 persones, una limitació que a Madrid s'ha fixat en deu persones i on s'obligarà els centres d'oci a tancar a la una i mitja i a registrar, amb el DNI, els clients per a facilitar els rastrejos si s’hi dona un positiu.

També et pot interessar

stats