Nova nit de botellots a Barcelona i Sant Sebastià

A Barcelona, en plenes festes de Gràcia, s’han desallotjat 5.500 persones i a Sant Sebastià, que viu les no festes de la Setmana Gran, han detingut 10 persones per altercats

Aglomeracions al barri de Gràcia de Barcelona
Aglomeracions al barri de Gràcia de Barcelona / Quique García

Un cap de setmana més, els botellots són els protagonistes en diverses ciutats espanyoles. Aquest dissabte les majors aglomeracions de gent al carrer s'han produït a Barcelona, en les festes de Gràcia, i a Sant Sebastià, en les no festes de la Setmana Gran. En els dos casos s'ha necessitat el desallotjament per part de les autoritats.

A Barcelona, els Mossos d'Esquadra han dispersat 5.500 persones en el primer dissabte de les últimes setmanes sense toc de queda. D'aquestes unes 4.000 persones es trobaven al barri de Gràcia, amb motiu de les festes majors, 1.000 a la platja de Sant Miquel i unes 500 al Born.

El govern català espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avale aquest dilluns la proposta per a aplicar el toc de queda en 62 municipis, com ara Barcelona i les principals ciutats de l'àrea metropolitana.

El Mossos d'Esquadra dissolen els botellots al barri de Gràcia
El Mossos d'Esquadra dissolen els botellots al barri de Gràcia / Quique García
Fem als carrers de Gràcia a causa dels botellots
Fem als carrers de Gràcia a causa dels botellots / Quique García

La nit de botellots no ha deixat detinguts a Barcelona, però sí a Sant Sebastià, on les no festes de la Setmana Gran estan arribant a la fi. L'Ertzaintza ha dissolt aglomeracions a la part vella i al centre de la capital. A més, 10 joves han sigut detinguts per llançar botelles a les autoritats, trencar aparadors i cremar contenidors, altercats en què tres agents han resultat ferits.

També et pot interessar

stats