Nova manifestació a Benicàssim per a impedir l'especulació urbanística a la Renegada

En finalitzar hi haurà activitats com xarrades, concurs de grafits, música i un concurs de dibuix.

Nova manifestació a Benicàssim per a impedir l'especulació urbanística a la Renegada
Nova manifestació a Benicàssim per a impedir l'especulació urbanística a la Renegada

La plataforma Salvem la Renegà ha convocat una nova manifestació aquest dissabte a Benicàssim amb la intenció d'impedir “l'especulació urbanística” al litoral d’Orpesa. En aquesta ocasió, la marxa, que té per lema “Cuidem el territori, salvem la Renegà”, parteix a les 17:00 hores de la torre Sant Vicent i finalitzarà a la torre Bellver per la via verda.

A més, a l’arribada a les Platgetes tindran lloc altres activitats com xarrades, concurs de grafits, música i un concurs de dibuix.

Des de la plataforma volen impedir la construcció d'un centre d'interpretació marí prop del paratge natural de la Renegada. Mentre que els promotors i l'ajuntament argumenten que la construcció s'està fent en sòl urbanitzable, els ecologistes demanen que es paralitze el projecte i es protegisca tota aquesta zona litoral.

Unides Podem anima a participar en la manifestació

Unides Podem Castelló ha animat la ciutadania a participar en la manifestació i ha destacat el treball de la mobilització ciutadana que s'ha generat en les últimes setmanes, així com el treball del moviment Salvem la Renegà.

Segons la diputada autonòmica d’Unides Podem, Irene Gómez, la construcció del centre d'interpretació “posa en perill una de les principals riqueses mediambientals del litoral de Castelló”.

Iniciativa-Compromís exigeix transparència

Iniciativa-Compromís ha mostrat la seua “preocupació” per les transformacions en el territori d’Orpesa, que poden tindre un impacte “ambiental i visual considerable”. La formació ha exigit la “màxima transparència” en el projecte, i esperen que la construcció del centre ambiental “no siga l'excusa per a grans destrosses d'un entorn ambiental de gran valor”.

També et pot interessar

stats