Nova manifestació a Barcelona contra la sentència del ‘procés’

Les entitats organitzadores esperen que es convertisca en la mobilització més "massiva i transversal" contra les condemnes.

Imatge de la manifestació d'aquest dissabte
Imatge de la manifestació d'aquest dissabte / Efe.

Partits i entitats sobiranistes, convocats per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, es manifestaran aquest dissabte a Barcelona en contra de la sentència del ‘procés’. L'organització espera que es convertisca en la mobilització més "massiva i transversal" contra les condemnes.

Amb el lema "Llibertat", la manifestació començarà a les 17:00 hores al carrer de la Marina, a l'encreuament amb el carrer de Ramon Turró, i avançarà fins a l'encreuament del primer carrer i l'avinguda d'Icària, on s'instal·larà un escenari i s'hi farà un acte.

El lloc de la manifestació és simbòlic, ja que és el mateix de la mobilització que l'ANC i Òmnium van convocar l'11 de novembre de 2017, dies després de l'empresonament dels exconsellers del govern català que van impulsar l’1-O.

Així, les entitats independentistes busquen repetir una manifestació com la de fa dos anys, en aquest cas, dies després que els presos sobiranistes hagen sigut condemnats pel Tribunal Suprem a penes d'entre nou i tretze anys de presó.

Entre els assistents, hi haurà el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès; el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i diputats i dirigents d'ERC, JxCat i la CUP.

Diumenge també hi haurà una mobilització a Barcelona, en aquest cas, dels constitucionalistes. Pablo Casado, Albert Rivera i Josep Borrell, entre d'altres, han confirmat l'assistència a una marxa "Per la convivència, per la democràcia i per Catalunya".

També et pot interessar

stats