Nova llei de trànsit: 6 punts menys per conduir amb el mòbil a la mà, 4 per no dur passat el cinturó de seguretat

Es manté la possibilitat de sobrepassar en 20 km/h el límit de velocitat per a avançar altres vehicles

Dona conduint
Imatge d'arxiu d'una dona mentre condueix / À Punt NTC

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei de trànsit, que introdueix algunes novetats importants, com la penalització amb sis punts per conduir subjectant el mòbil amb la mà i amb quatre no fer ús del cinturó de seguretat.

La novetat que no figurarà finalment en la nova normativa és la supressió de la possibilitat per a turismes i motocicletes de sobrepassar en 20 quilòmetres per hora a la velocitat màxima d'una via per a avançar altres vehicles.

És un canvi que figurava en el projecte de llei i al qual havien presentat esmenes el PP, Vox, ERC, el PNB i el BNG. Totes han quedat rebutjades, excepte la del BNG, presentada pel diputat Néstor Rego, fet que fonts parlamentàries atribueixen a un error d'algun diputat o diputada en el moment de votar aquesta esmena específica, ja que s'ha aprovat per un vot de diferència.

Així, les novetats de la nova norma, que passarà a dir-se Llei de trànsit, circulació i seguretat viària, són les següents:

  • Sis punts menys en el carnet per conduir subjectant el mòbil amb la mà (abans eren 3).
  • Quatre punts menys per no utilitzar el cinturó de seguretat o fer-ho de manera incorrecta (abans eren 3). Aquesta sanció s'aplica també als sistemes de retenció infantil, el casc i altres elements de protecció.
  • Serà obligatori usar el casc en els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets. Un ús que s'haurà de fer en els termes que es determinaran reglamentàriament.

Després d'haver quedat aprovada en la Comissió d'Interior amb competència legislativa plena, la llei continuarà la tramitació parlamentària.

També et pot interessar

stats