La nova llei de l’esport “és prohibitiva” i “restringeix la llibertat d’empresa”

Així ho ha assenyalat en 'À Punt Notícies matí' l’advocat especialista en dret esportiu Agustín Amorós.

Agustín Amorós en 'À Punt Notícies matí'
Agustín Amorós en 'À Punt Notícies matí'

Encara és un avantprojecte, però la futura llei de l’esport ja ha despertat algunes reaccions, com per exemple les que fan referència a un dels punts de l’article 90, que impedirà que les lligues professionals puguen comercialitzar els drets d’altres esports. Per a l’advocat especialitzat en dret esportiu Agustín Amorós es tracta d’un aspecte “prohibitiu” i que “restringeix la llibertat d’empresa”.

A pesar d’això, l’expert ha reconegut en À Punt NTC matí que “hi ha una bambolla en el món del futbol” amb “sous indecents”, malgrat que “són la punta de l’iceberg”, perquè, segons ha assenyalat, és un sector que atrau moltes inversions. Entre els punts més destacats que planteja el nou text hi ha el límit de mandats en determinats càrrecs, per a evitar que es convertisquen en “ocupacions vitalícies”, i el reconeixement d’entrenadors i àrbitres com a esportistes d’elit.

També s'ha incidit en les millores per a assolir la igualtat entre dones i homes en l’esport, promovent la inclusió de comissions de gènere en els organismes esportius, així com protocols de prevenció i actuació en casos d’abusos i discriminació a dones o a menors. Un altre punt fonamental és facilitar la inclusió d’esportistes amb diversitat funcional per a arribar a la integració de totes les persones, siguen quines siguen les seues característiques.

També et pot interessar

stats