La nova llei d’infància atorga els menors la consideració de ciutadans de ple dret

Els seus responsables legals hauran de respectar les seues conviccions respecte de la llibertat d'ideologia, de consciència i de religió.

El projecte de llei impulsa la participació d'infants i adolescents en la vida pública
El projecte de llei impulsa la participació d'infants i adolescents en la vida pública

La comissió de política social i ocupació de les Corts ha aprovat el projecte de llei de la infància i l'adolescència, que atorga als menors la consideració de ciutadanes i ciutadans de ple dret, i reconeix el dret a la identitat i a l'expressió de gènere.

El projecte de llei, que han d'aprovar les Corts, impulsa la participació d'infants i adolescents en la vida pública, avança en la promoció dels seus drets i, a més, elimina el límit d'edat perquè la seua opinió siga escoltada abans de donar el consentiment informat en els tractaments mèdics.

Al mateix temps, es fixa l'obligació dels pares, mares o tutors de respectar les seues conviccions respecte de la llibertat d'ideologia, de consciència i de religió.

El debat també ha instat a reduir els deures fora de l’horari escolar, a impulsar la seua participació en la vida pública, per exemple, en el disseny urbà dels municipis, i inclou programes contra el ciberassetjament escolar.

També et pot interessar

stats