Nova jornada de mobilitzacions del sector citrícola per a exigir mesures compensatòries

Puig avança unes jornades citrícoles aquest cap de setmana a València amb l'assistència del ministre Planas per a "fer un canvi estructural".

VÍDEO | Nova jornada de mobilitzacions del sector citrícola per a exigir mesures compensatòries

Més de cent municipis de la Comunitat Valenciana se sumen a una nova jornada de protesta en defensa dels cítrics. La Plataforma per la Dignitat del Llaurador, que ha convocat les mobilitzacions, vol fer visible la problemàtica del sector davant les diferents institucions i reivindicar mesures que la solucionen.

D'aquesta manera, els llauradors tornen a eixir al carrer per a exigir mesures compensatòries per als productors citrícoles per una campanya amb pèrdues que superen els 200 milions d'euros. Els citricultors demanen que tota la societat civil participe en aquesta protesta i reclamen solucions per a un dels sectors productius més importants de la Comunitat Valenciana.

Nules pot viure la mobilització més multitudinària de la seua història 

Els ajuntaments de Castelló de la Plana, Monfoca, la Vilavella, Nules, Vila-real, Almassora, la Vall d'Uixó i la Llosa ja s'han sumat públicament en defensa de la citricultura castellonenca i, en la majoria de casos, han llogat autobusos per a desplaçar els interessats als punts de concentració. Nules es prepara per a la que pot ser la protesta més multitudinària de la seua història.

Puig avança la celebració d'unes jornades citrícoles

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat que s'ha d'avançar en la crisi del sector citrícola, però "des del sentit comú, sabent que no es pot fer més demagògia amb això". El líder dels socialistes valencians ha avançat que aquest cap de setmana s'organitzen a València unes jornades citrícoles en què  participen el ministre d'Agricultura, Luis Planas, i en què es parlarà amb el sector "per a veure si és possible fer un canvi estructural".

Així mateix, ha demanat que no es deixe "cap porta oberta a la utilització de fitosanitaris no controlats", una mesura que podria afectar la incidència de plagues al camp valencià.

També et pot interessar

stats