Nova jornada de concentracions a Catalunya

Col·lectius independentistes celebren l'aval de la justícia europea a la immunitat de Junqueras i protesten per la inhabilitació de Torra.

Nova jornada de concentracions a Catalunya
Nova jornada de concentracions a Catalunya
19 de desembre 2019 - 22:05

Els col·lectius independentistes, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), han convocat aquest dijous noves concentracions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. D'una banda, les manifestacions pretenen celebrar que la justícia europea haja reconegut Oriol Junqueras com a eurodiputat, per tindre immunitat parlamentària; i de l'altra banda, protestar contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que inhabilita el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, durant un any i mig, per no retirar els símbols independentistes de les institucions en la campanya electoral del mes d'abril.

Precisament, Torra, acompanyat del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i d'altres representants de la política catalana, han acudit a la concentració central celebrada davant de la representació de la Comissió Europea a Barcelona.

L'independentisme, representat en la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, l'escriptora Sílvia Soler, l'acadèmica Tània Verge i el catedràtic Carles Boix, que han llegit un text unitari, també ha volgut reiterar la disconformitat amb l'Estat espanyol, al qual han acusat d'utilitzar la Justícia per a criminalitzar el mateix independentisme; i han clamat per al suport de les institucions europees perquè es garantisquen els drets dels ciutadans.

També et pot interessar

stats