Nova jornada de concentració ciutadana a Barcelona

Unes 1.000 persones han tallat el trànsit a la plaça d’Espanya i han tirat sabó a la font.

Nova jornada de concentració ciutadana a Barcelona
Nova jornada de concentració ciutadana a Barcelona

Vora mil persones s'han concentrat a la plaça d’Espanya de Barcelona, on està la comissaria central dels Mossos d'Esquadra, i han vessat pots de sabó a l'interior de la font per a fer espuma.

Els manifestants han protestat contra la sentència del procés amb pancartes amb lemes contra els abusos policials i per l'alliberament dels líders independentistes presos. La concentració ha obligat a tallar al trànsit els carrers dels voltants de plaça d’Espanya.

Uns 200 periodistes també s’han manifestat a la plaça de Catalunya de Barcelona per a reclamar la fi de les agressions als professionals de la informació.

Donats d'alta dos dels ferits, en queden huit ingressats

Dos dels ferits en els disturbis que han tingut lloc després de les protestes per la sentència del procés que estaven hospitalitzats han sigut donats d'alta. D’aquesta manera, en queden huit hospitalitzats, dels quals un segueix molt greu i cinc greus.

Els Mossos demanen revisar el material antidisturbis

D’altra banda, els sindicats de Mossos d'Esquadra han demanat revisar el material antidisturbis del cos. A més, han defensat que les eines de les quals disposen són insuficients davant d’altercats com els que es van produir la setmana passada durant les protestes contra la sentència de l'1-O.

Tot açò en una jornada en què la majoria independentista de la mesa del Parlament de Catalunya ha desafiat el Tribunal Constitucional i ha tornat a parlar d'autodeterminació, i en què el president català, Quim Torra, ha tornat a demanar diàleg al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats