Nova edició del Campus de Dansa de València

Ofereix onze dies de pràctica a jornada completa a alumnat d’ací i d’arreu del món

Alumnat en una de les classes del Campus de Dansa de València / À Punt NTC

Ja són tretze les edicions del Campus de Dansa de València. Aquest estiu recupera el caràcter internacional i hi participen 108 joves de tot el món. Els estudiants de ball de forma intensiva actualitzen tècniques i coneixements artístics. 

Als profans de la dansa els sorprén que a l'agost hi haja aprenents de ball disposats a hivernar a València. El campus internacional promet onze dies de pràctica a jornada completa. L'alumnat té entre 11 i 25 anys; però ni tots són estudiants ni tampoc compleixen la mitjana d'edat.

“Vaig ser becada per la Calgary Arts Development i he vingut a aquest campus a aprendre noves tendències per a després portar-les a la meua ciutat”, diu Serenella Sol, professora de ball resident al Canadà.

Les coreografies d'artistes de renom es converteixen en exercicis particulars d'expressió i tècnica. En aquesta edició la direcció retorna al format tradicional, que passa per la inclusió de ballarines i ballarins de procedència internacional. Quaranta dels que ací obeeixen al pas de punta i taló són valencians, i un total de quinze, són becats. 

“A mi el que m’agradaria és aprendre una base més remarcada i més professionalitzada”, declara Xavi Fonseca, un jove de 14 anys de Tavernes de la Valldigna que acudeix al campus. Per la seua banda, Laia Sebastià, altra valenciana de 17 anys que també ha sigut becada confessa que quan fa dansa “se sent realment lliure”.

Els tallers els fan professionals en actiu, i són un espill per a prendre nota d'un futur en què puguen viure de la dansa.

També et pot interessar

stats